Rekenmonsters

In deze rekengame spelen kinderen zelf de hoofdrol: Als een superheld door de lucht vliegen en monsters verslaan terwijl ze ook leren hoofdrekenen!


Door middel van de Kinect sensor kun je met de bewegingen van je lichaam het spel bedienen. Kinderen worden hierdoor uitgedaagd te bewegen. Door het fysieke te combineren met het hoofdrekenen blijft de lesstof beter hangen, dit maakt leren effectiever, blijkt uit onderzoek naar embodied learning. Door het spelen van de game raken kinderen ook erg gemotiveerd, deze motivatie heeft een positief effect op de studieresultaten.


Rekenmonsters is aan te passen aan elk niveau, van optellen en aftrekken tot vermenigvuldigen en delen, zo is de game breed inzetbaar van groep 3 tot groep 8.


De game is hieronder gratis te downloaden. Een leuke manier om kennis te maken met de mogelijkheden van Kinect in het onderwijs. Het enige wat je nog nodig hebt is een Kinect en computer. Kijk voor meer technische details in het tekstdocument bijgesloten bij de download!


Klik hier om het spel te downloaden!

Systeemeisen:

Besturingssysteem: Microsoft Windows 7, Windows 8
Processor: Dual-core 2.66-GHz of sneller, 64-bit (x64) processor (Intel Core i5 of i7 is aanbevolen).
Geheugen: 4 GB RAM
Vrije schijfruimte: 500 megabyte (MB)
Minimale beeldscherm resolutie: 1280x720 pixels
Aansluiting: USB 2.0 +


Verder dient u in het bezit te zijn van een Kinect-sensor voor Windows


Om de game te kunnen spelen is het belangrijk dat je eerst deze twee onderdelen installeert:
De KinectSDK en Adobe AIR