referenties
 • Korein Aldendriel

  Korein Aldendriel Eindhoven Het was super inspirerend & motiverend voor alle kinderen! Jong en oud hebben zich erg vermaakt en krijgen een andere kijk op zichzelf en de wereld.

 • Korein Sleutelbloem Venray

  Lia van de Wallen Leuke workshop! Alle kinderen waren vanaf het begin tot het eind betrokken en enthousiast! Super leuk voor kinderen tussen 4 en twaalf jaar. Mijn complimenten!

  > Bekijk het resultaat van de workshop hier
 • Voorleesworkshop Breda

  Jan Verbart In twee vestigingen van Bibliotheek Breda kwam de VJ-ploeg Beam it up! werken met peuters en kleuters naar aanleiding van het winnende prentenboek van de Nationale Voorleesdagen: Mama kwijt. Eerst werd in de bibliotheek Mama kwijt voorgelezen. Daarna konden kinderen zich als acteur presenteren in een geprojecteerd en voorbijschuivend achtergronddecor: het bos van de uilen uit het prentenboek. Af en toe danste de uil met de andere dieren door het bos. Kinderen (en hun ouders) gingen spelend de uitdaging aan om in het bos samen op de film te komen met vreemde speciale effecten. Dikke pret! Later konden ze op de website ook nog eens de filmprestaties bekijken. Een nieuwe speelse manier met een overlap tussen prentenboek en film. Ouders en kinderen zijn enthousiast.

  > Bekijk het resultaat van de workshop hier
 • VJ Workshop Den Haag

  Drs. A.J. van der Meij Beam It Up heeft met leerlingen van de derde klas een geweldige bijdrage geleverd aan de voorstelling Knars, Piep, Boem op Christelijk College De Populier. De bijdrage bestond uit een aantal workshops met HAVO en VWO 3 leerlingen uit de Sciencegroep. In deze workshops werden de leerlingen ingewijd in het maken van videos, het gebruiken van licht, het bedienen van VJ-apparatuur maar met name in het maken van een kunstzinnige bijdrage. Deze scienceleerlingen zijn vaak juist niet genteresseerd in kunst en optredens en Beam It Up heeft ze in deze workshop effectief over deze drempel heen getild. De voorstelling waarbij Beam It Up en het leerlingenteam volledig zelfstandig hebben gefunctioneerd was dan ook een groot succes. De gehele dag is er voorbereid en s avonds bij de voorstelling hebben de leerlingen, vrijwel zonder enige hulp, de voorstelling voorzien van vele video-effecten en een weergaloze VJ-show. Bij de evaluatie achteraf bleken de leerlingen het een onvergetelijke ervaring te hebben gevonden waarbij ze naast de technische aspecten van video en VJ-en vooral ook veel geleerd hebben over de plaats van deze technieken in een voorstelling.

 • Basisschool de Springplank

  Walther van Maren Op donderdag 17 januari heeft groep 7 van basisschool De Springplank gewerkt aan een workshop Greenscreen, geleid door de mensen van beam-it-up. We begonnen de ochtend met even uitproberen wat er allemaal mogelijk is voor een green screen. Ook moesten de kinderen zelf een onderdeel van het decor ontwerpen en gaan tekenen. Op die manier is er in het uiteindelijke resultaat van ieder kind een werkstuk als achtergrond te zien. De kinderen kregen wat aanwijzingen en ze mochten zelf wat technieken en trucs voor de camera uitproberen. De kinderen werden meteen heel enthousiast omdat ze het resultaat direct op een scherm konden zien. Na de oefenronde werd er in groepjes heel enthousiast gewerkt aan een eigen plan voor de uiteindelijke opname. Alle kinderen waren razend enthousiast en er werden leuke filmpjes opgenomen. Na afloop volgde steeds een applaus voor het resultaat van elk groepje. Over een week hopen we het uiteindelijke totaal-filmpje op internet te kunnen bewonderen. De leerlingen van groep 7 vonden het zo leuk dat ze spontaan vroegen of we het niet nog een keer kunnen inplannen!!!

  > Bekijk het resultaat van de workshop hier
 • Basisschool Reis van Brandaan

  Christa van Run We vonden het een hele leuke workshop. De kinderen waren erg enthousiast en hadden er veel plezier in. Het zorgde voor een heleboel verbazing. Er was een leuke afwisseling in werkvormen en een goede afwisseling in rustigere en drukkere activiteiten. De opbouw van de les was goed en de activiteiten pasten prima binnen de tijd zoals vooraf was aangegeven. De kinderen zijn nu bekend met de term greenscreen en zullen nu met een ander oog naar filmbeelden kijken.

 • Basisschool Dirk Hezius

  Leerlingen Groep 8 Dinsdag 18 februari hadden wij een VJ workshop. Eerst wisten wij niet wat VJ-en was. Maar het leek ons wel leuk. Eerst legden ze het uit, en deden het voor. Ze maakten filmpjes, en sluiten die aan de laptop. Daar maakten ze er een heel ander, cool filmpje van met effecten. We hadden al groepjes en moesten zelf filmpjes gaan maken. We kregen een half uur om 16 filmpjes te maken. Je mocht buiten n binnen, boven n beneden. Je moest wel stil zijn op de gang. Je mocht allerlei materialen gebruiken, dat was wel leuk. Toen het half uur om was mochten de groepjes om de beurt naar al de apparatuur waar we niks van snapten, maar de meneer legde dat uit. Je mocht effecten toevoegen, langzaam n snel, klein N groot. En nog veel meer. Het was heel leuk. En we hebben er veel van geleerd. Het is een leuk beroep denk ik, maar niks voor ons.

  > Bekijk het resultaat van de workshop hier
 • Het Maasveld Tegelen

  Workshop De Tijdmachine Zowel de kinderen als de leerkrachten vonden het ontzettend leuk. De workshop zat goed in elkaar. Eerst het tekenen van de monsters in tweetallen, daarna korte uitleg en daarna spelen. Mooi dat werk van de kinderen in het spel kon worden meegenomen en dat de kinderen ook ter plekke nog een item aan het spel mochten toevoegen! Dat versterkte de intrinsieke motivatie en daarbij de betrokkenheid enorm! De kinderen bleven geboeid, ook als ze zelf niet aan de beurt waren. Leuk om een thema vorm te kunnen geven in een game waar kinderen ook fysiek (bewegen) uiting aan kunnen geven. De uitleg was duidelijk, de tijdsindeling ook prima! Ineke, Joyce, Nando en Tamara

 • Welkom in je eigen film - Bibliotheek Uden

  Cobi Oosterveld Robbert en Liselotte hebben in de Bibliotheek 41 workshops verzorgd voor groepen kleuters. Vooraf hadden de kinderen op school gewerkt rond een prentenboek met het thema gastvrijheid en een wereldbol geknutseld met verschillende huisjes. Deze wereldbol is in de workshop gebruikt als achtergrond voor het filmpje waardoor het lijkt of de kinderen door hun eigen wereld lopen, huppelen of vliegen. De mogelijkheden van het greenscreen zorgen voor verwondering en enthousiasme. Spelenderwijs leren de kinderen over de werking van verschillende media. Reacties van de kinderen: Het lijkt wel Toveren! / Ik dacht niet dat we echt in een film konden komen. Juf: Echt de allerleukste workshop die we ooit gehad hebben. Vader: Ik had al gehoord dat het leuk was, maar het is nog leuker dan ik dacht. Cobi: Echt een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met nieuwe media. Robbert en Liselotte maken er elke keer weer een feestje van, ook na 40 keer!

  > Bekijk het resultaat van de workshop hier
 • Carolus Helmond

  Leerlingen klas 1GA/B Carolus Namens klas 1Ga en 1Gb hartelijk bedankt voor de leuke workshop naar aanleiding van de tentoonstelling "Emoties" in het Gemeentemuseum op woensdag 17 december. Eén leerling uit mijn klas zei het heel mooi: "Normaal vind ik uitstapjes gewoon leuk omdat het iets anders is dan school, maar dit was écht leuk!"

  > Bekijk het resultaat van de workshop hier
 • Prof. dr. Kohnstammschool 1 - GreenScreen

  Prof. dr. Kohnstammschool 1 De activiteit was erg leuk en leerzaam voor de kinderen. De kinderen waren erg enthousiast en hebben hier nog lang over na gepraat.

  > Bekijk het resultaat van de workshop hier
 • Prof. dr. Kohnstammschool 2 - GreenScreen

  Prof. dr. Kohnstammschool 2 De leerlingen waarom zeer enthousiast. Deze workshop prikkelde de nieuwsgierigheid van de kinderen. Hun creativiteit werd erg gestimuleerd. Ik kan de workshop van harte aanbevelen.

  > Bekijk het resultaat van de workshop hier
 • Obs De Rieburch - De Tijdmachine

  Obs De Rieburch Het was een erg leuke activiteit. Een combinatie van beweging en iets maken. De kinderen waren erg enthousiast.

 • Obs Ter Tolne - De Tijdmachine

  Obs Ter Tolne Erg leuk dat de gemaakte tekeningen tijdens de gastles gebruikt werden. De kinderen waren erg enthousiast.

 • OBS De Casembroot

  OBS De Casembroot Het eindresultaat was erg leuk en de kinderen waren super enthousiast.

 • De Peelparel - Greenscreen

  Hetty Oosterveen We hebben een leuke dag gehad met Beam It Up, zo leuk zoals ze het met de kinderen deden! Beam It Up laat de kinderen met heel hun eigen ideeën komen, ze schaven het alleen hier en daar bij met de mogelijkheden, echt heel leuk!